Termoelemek és Termoellenállások

A termoelemek és a termoellenállások olyan szerkezetek, melyeket a hőmérséklet mérésére használnak. A termoelemek kettő darab fémből készült vezetőből állnak, melyek egyik végükön csatlakoznak (az úgynevezett csomópontoknál) és fémcső burkolat veszi őket körül: ha a hőmérséklet változik, az elektromos feszültség, melyet a vezetők végződéseinél lehet mérni, szintúgy változni fog.

Árajánlatkérés

Leírás

Ezen változatot közvetlen összeköttetésbe lehet hozni azzal a hőmérséklettel, melyet a csatlakozási ponton érzékelhetünk. Termékeink közt megtalálhatóak sztenderd termoelemek (földelt csatlakozással) valamint ásványi oxidos termoelemek (szigetelt csatlakozással).

A termoellenállások is olyan szerkezeti elemek, melyeket hőmérséklet mérésére alkalmaznak, viszont annyiban eltérnek a termoelemektől, hogy az érzékelő elem egy olyan szerkezeti összetevő, mely a szenzor végén található, melynek elektromos ellenállása a hőmérséklet változásának függvényében módosul. Ezen változat a lehetővé teszi azon hőmérséklet mérését, mely az érzékelő elemen tapasztalható. Szintén igaz a termoellenállásokra is, hogy kivitelezésük lehet sztenderd (vezető szigetelés üvegszál-szilikonnal), avagy ásványi oxidos (kompresszionált MgO por kerül felhasználásra) kialakítású.