Palást Fűtőbetét

A palást fűtőtestek használata széleskörű. Az általános méretek mellett, megoldható az egyedi kivitelezés is, megadott paraméterek alapján. A palástok egyik fő eleme a szigetelés, mely mikanittal vagy kerámiával oldható meg. A kivitelezés számos módon történhet a csatlakozást és a furatok (hő érzékelők, levegő bevezetők és állítócsavarok) elhelyezését illetően, különböző méretekben. A palást fűtőtest külső hőszigeteléssel van ellátva, így a felhasznált energia inkább a henger belseje felé fejti ki a hatását, tehát kevesebb a veszteség. Kérésre, a külső rész rozsdamentes lemezből is készülhet, ami további energia megtakarítást jelenthet. Ha a gyártás során savas gőzök keletkeznek (pl.: PVC feldolgozáskor), ajánlatos az összes lemezt saválló anyagból kialakítani. A maximum terhelés 4 W/cm² teljesítményű.

Ajánlatkérés

Leírás

A palást fűtőtesteket gépekhez és kapcsolódó alkatrészekhez használják, a gumi és műanyag iparágban. Két típusát különböztethetjük meg: mikanit szigeteléssel készült palást fűtőtestek és kerámia hordozóval készült palást fűtőtestek.

Palást fűtőtest mikanit szigeteléssel:

A mikanit szigeteléssel készült fűtőtestek úgy készülnek, hogy a fűtőelem-hordozóhoz és a szigeteléshez mikanitot használnak, ami hőálló és nem vezeti át az elektromosságot.
A fűtőelemek anyaga AlCO vagy NiCr ötvözet. A védőburkolat rozsdamentes acélból készül, amely ellenáll a mechanikai, kémiai és hőmérsékleti hatásoknak. A mikanit szigeteléssel készült fűtőtestek esetében jellemző, hogy nem haladják meg a megengedett felületi terhelést: 3,5 W/cm2-t. Max. üzemi hőmérséklet 350 oC. Különböző méretekben és formákban készülhetnek.

Palást fűtőtest kerámia hordozóval:

Ezek a fűtőtestek kerámia szigeteléssel készülnek, ami ellenáll a magas hőmérsékletnek.  A fűtőelemek anyaga: Al Cr vagy NiCr ötvözet. A védő borítás rozsdamentes acéllemezből készül, amely ellenáll a mechanikai, kémiai és hőmérsékleti hatásoknak. Ezek a fűtőtestek úgy készülnek, hogy nem haladják meg a megengedett felületi terhelést, ami 8 W/cm2. Max. üzemi hőmérséklet 600 °C. Különböző méretekben és formákban rendelhetők.