Egyedi szilikon fűtőbetét gyártás

Több éves vegyipari, gyógyszeripari és élelmiszeripari területen tapasztalatot szerzett cégtől kaptunk újbóli megkeresését. Jelen érdeklődésben szilikon fűtés szerepelt nagyobb mennyiségben, melyeket egy henger palástjára akartak rögzíteni. A melegítendő terület 600 cm2 volt, a feszültség 240 V, a teljesítmény pedig 300 W.

Ajánlatkérés
Kategória:

Leírás

Biztonsági termosztát, hőérzékelő és kábel is szükséges volt.

PT100-as hőérzékelő és szilikon szigetelésű 5 eres, 0,75 mm2 keresztmetszetű kábelt és biztonsági termosztátot, melynek felső határa 140°C.

A szilikon fűtőbetéteket egymáshoz akarták illeszteni két komponensű szilikon ragasztóval, mi azonban egy másmilyen összeállítási módszert javasoltunk, amely könnyedén eltávolítható is. Mindkét megoldásra ajánlatot tettünk, és végül az általunk javasolt megoldást választották.

Néhány módosítást eszközöltünk időközben, úgy, mint a PT100-as érzékelő és a hővédelem érzékelőjének áthelyezése. Mivel több különböző cső átmérőjű palástra kellett rögzíteni a szilikon fűtőbetétet, így egy újabb, kapcsos megoldásra készítettük el ajánlatunkat, melyet elfogadtak.

Jelen megoldásról láthatnak képet.