*A kép csak illusztráció!

Nagyméretű olajvállalattól kaptunk ajánlatkérést egy robbanásbiztos levegő előmelegítőre vonatkozóan, melynek teljesítménye 4,5 kW, feszültsége 3×400 V és 1.4301 anyagminőségű, ATEX Zóna 1-re tanúsítva. További elvárás volt, hogy körülbelül 500 m3 levegőt melegítsen fel egy óra alatt. ATEX 2 zónába tartozó térben helyezték volna el, azonban a telephely biztonsága javára előírtak alapján, meg kell felelni az 1-es és 2-es zónában használt készülékek előírásának is.

Alapvetően egy fagymentesítő, temperáló fűtésről volt szó, mely kültéri levegőt szívja be és melegíti fel 5 fokra.

A leírtak alapján tettünk két árajánlatot, majd ezek után további kérdések merültek fel. Többször kellett pontosítanunk a hőmérsékletszabályozóval kapcsolatban, ugyanis a két árajánlat közül az egyik tartalmazott plusz hőmérséklet kapcsolót. Beszélgetésünk során tisztáztuk, hogy két termosztát van beépítve, melyekből az egyik a középhőmérsékletet, míg a másik a fűtőelemek felületi hőmérsékletét ellenőrzi.

A módosítások után, sikerült az ATEX 1-es zónának megfelelni, ami elsődleges szempont volt a cégnél. A fűtés léghozama 250-500 m3 / h között, de képes az 500+, max 1000 m3 levegő áramoltatására is.

A robbanásbiztos fűtőbetétek szállítási ideje 7-8 hét. A gyártást megelőzően mindig adunk ki műszaki rajzot átnézésre, hogy véglegesen egyeztessük a termék paramétereit.

 

Önt is érdeklik a folyadékok melegítésére szóló ipari fűtőbetétek?

A fűtőbetétekhez kattintson ide: Robbanásbiztos fűtőbetét