Az év elején szivattyú- és búvárszivattyú-gyártó vállalat kereste meg a Szinimpex Kft-t.

1 m3-es szabványos műanyag tartályban +60°C / -3°C víz hőmérsékletet kellett előállítani és megtartani a hőfokot olyan ipari fűtőszállal melynek a beépítése felülről történne. A hőfok tartásához termosztátra is szükségük volt. A vízbe merülő elem anyagának rozsdamentesnek, savállónak vagy vízben nem korrodálónak kell lennie. A tartályban lévő vízszint 500-800 mm.

Megpróbáltuk IBC tartályhoz való standard fűtőpaplannal megoldani, mely érdekelte az ügyfelet, viszont az általunk kínált lehetőség nem volt teljesen megfelelő, ugyanis időközben kiderült, hogy a későbbiekben más méretű tartályba is el szeretnék helyezni a fűtőbetétet. A másik tartály 3 m3-es műanyag tartály fém kerettel, melynek nincsen teteje. A tartály közege ipari szürke víz volt, így 1.4301-es anyagminőségű fűtőbetétre – vagy hasonlóra – volt szükség.

Így jött a megoldás egyik partnerünktől, mely vízbe merülő fűtőbetét (amit a képen látnak), kívülről pedig szabályozható a hőfoka. Ezt a fűtőbetétet mindkét tartályba tudják alkalmazni és egyszerűen csak be kell dobni a tartályba.

Önt is érdeklik a folyadékok melegítésére szóló ipari fűtőbetétek?

A fűtőbetétekhez kattintson ide: Folyadékok melegítése